Waarom LoFric Elle een echt verschil maakt – een innovatie met focus op duurzaamheid

Written by Merel Zitter, 5-mrt-2021

In 2019 heeft Wellspect een nieuwe urinekatheter voor vrouwen geïntroduceerd, genaamd LoFric Elle. Wat maakt LoFric Elle uniek en waarom maakt deze katheter een echt verschil? Allereerst omdat het ontwikkeld is door vrouwen voor vrouwen en omdat er bij elke stap in het ontwikkelingsproces rekening is gehouden met de duurzaamheid ervan. Sara Tronarp, project manager, en Susanne Lindholm, global product manager, gaan hier in deze blog dieper op in.

Read more

Onderwerp: Lofric Elle, waardigheid, Urologie

Werken aan duurzaamheid bij Wellspect

Written by Merel Zitter, 19-jan-2021

Maria Berntsson verruilde 10 jaar geleden haar baan in de olie-industrie voor een baan bij Wellspect. Vandaag de dag geeft zij met haar oplossingsgerichte manier van denken leiding aan onze milieu-, gezondheids- en veiligheidsafdelingen.

Read more

Onderwerp: Duurzaamheid, Carrière

Wellspect blikt terug op 2020

Written by Merel Zitter, 23-dec-2020

Voor de hele wereld was 2020 een bijzonder jaar. Een jaar waarin alles anders was en waarin mensen, bedrijven en de zorg voor grote uitdagingen kwamen te staan. Wij zijn er trots op dat wij de mensen die onze producten nodig hebben, hiervan konden blijven voorzien in ongewone omstandigheden. We hebben ons ingezet om op diverse manieren een echt verschil te maken. Nu we 2020 bijna achter ons laten en uitkijken naar een nieuw jaar, blikken we hier in vogelvlucht op terug.

Read more

Onderwerp: WeAreWellspect

Als je altijd aan een toilet moet denken

Written by Merel Zitter, 19-nov-2020

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is WASH (water, sanitaire voorzieningen en hygiëne) cruciaal voor de menselijke gezondheid. Jaarlijks sterven er nog altijd bijna een miljoen mensen als gevolg van gebrek aan water, slechte sanitaire voorzieningen en slechte hygiëne. Meer dan de helft hiervan is het gevolg van diarree door slechte sanitaire voorzieningen.

Read more

Onderwerp: darmspoelen, Neurogene blaas, Intermitterende katheterisatie, Interactie tussen blaas en darm, Neurogene darmen, Waardigheid

Movember - aandacht voor prostaatkanker

Written by Merel Zitter, 3-nov-2020

Movember is een liefdadigheidsinstelling die wereldwijd aandacht vraagt voor de gezondheid van mannen. Prostaatkanker is de op één na meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Elk jaar wordt bij 1,3 miljoen mannen prostaatkanker vastgesteld. Movember streeft naar een wereld waarin er geen mannen meer sterven aan prostaatkanker. Dit zijn hun 5 beste tips voor de gezondheid van mannen.

Read more

Onderwerp: Lower Urinary Tract Symptoms (LUTS), Gezondheid van mannen, Benigne prostaathyperplasie (BPH)