Wij geloven in rolstoelsport!

Written by Merel Zitter, 6-aug-2021

Sinds vorig jaar is Wellspect trotse sponsor van de International Wheelchair Basketball Federation (IWBF). Wij geloven dat parasport, en in het bijzonder de Paralympische Spelen, mensen met een beperking kan helpen om zich te focussen op wat zij kunnen, in plaats van op wat zij niet kunnen.


Dit sluit aan bij onze ambitie om een echt verschil te maken voor mensen die onze producten en diensten nodig hebben, door hen waardigheid en controle over hun eigen leven te bieden. Met behulp van
onze producten kunnen ze een vrijer en onafhankelijker leven leiden. Tevens onderstreept het onze inspanningen met betrekking tot VN Global Goal 10 over het verminderen van ongelijkheid. Met name de volgende punten:

Read more

Onderwerp: arealdifference, WeAreWellspect, RoadToTokyo, Rolstoelbasketbal

Wat betekent duurzaamheid voor de gebruikers van onze producten?

Written by Jeffrey van der Steen, 26-jul-2021

De verduurzaming die Wellspect al enige tijd geleden is gestart, beperkt zich niet alleen tot het verminderen van de ecologische voetafdruk in onze fabrieken. Uiteindelijk resulteert dit in meer verantwoorde en innovatieve producten die we maken voor onze gebruikers. Daarom spraken we met Lucia uit Italië en vroegen haar wat voor "real difference" de producten van Wellspect op haar kwaliteit van leven hebben.
Read more

Onderwerp: Navina, LoFric, zelfkatherisatie, darmspoelen, Duurzaamheid, katheter, katheteriseren, cic

Nieuwe hoop voor mijn patiënten met de nieuwe Navina Fecal Incontinence Insert

Written by Merel Zitter, 6-jul-2021

Bev Collins is werkzaam als Lead Clinical Nurse in Engeland. Ze behandelt patiënten met verschillende blaas- en darmproblemen en helpt hen om continentieproblemen zelfstandig te beheren.

Read more

Onderwerp: darmmanagement, Fecale incontinentie

Tips voor katheteriseren tijdens het reizen: waar moet u aan denken?

Written by Jeffrey van der Steen, 30-jun-2021

Wanneer u katheters gebruikt, kan het soms spannend zijn om langere tijd van huis te zijn of naar het buitenland op vakantie te gaan. Hieronder geven we een aantal adviezen zodat u onbezorgd met uw katheters op reis kunt gaan.

Read more

Onderwerp: LoFric, checklist, Lofric Elle, katheterisatie, LoFric Sense, LoFric Origo, vakantie, katheter, tips

Hoe wij werken om onze ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken

Written by Wellspect Nederland, 25-jun-2021

Wij weten dat de productie, het transport en de afvoer van onze producten een impact hebben op het milieu en een aanzienlijke hoeveelheid broeikasgassen uitstoten die bijdragen aan klimaatverandering. Wij werken actief aan het terugdringen van de schadelijke impact op het klimaat en zorgen er tegelijkertijd voor dat wij ons aanpassen aan de bestaande medische richtlijnen. Ook gaan wij de uitdaging aan om een toekomstig klimaatneutraal product te ontwikkelen.

Read more