LoFric Elle wint Red Dot voor buitengewoon ontwerp

Written by Merel Zitter, 11-mei-2020

Find me on:

De Red Dot Award jury heeft besloten: LoFric Elle wint een Red Dot voor haar unieke ontwerp tijdens de Red Dot Award: Product Design 2020. Hiermee is Wellspect één van de winnaars van ’s werelds meest gerenommeerde ontwerpwedstrijd.

1245881-Blog Post Banner Red Dot Award 2020-U (1)

LoFric Elle – ‘s werelds eerste intermitterende katheter met een L-vormig handvat
Het unieke ontwerp van LoFric Elle biedt vrouwen een nieuwe, gemakkelijke en hygiënische manier om te katheteriseren. LoFric Elle is een éénmalige hydrofiele katheter, die direct klaar is voor gebruik, waarbij de verpakking een handvat wordt als die wordt bevestigd aan de katheter. Het ergonomische handvat verbetert de controle, verzekert een betere hygiëne en vergroot de waardigheid voor meer vrouwen dan ooit tevoren.

'Wellspect richt zich niet alleen op ontwerpen voor discretie, we bieden een slim, gebruikers-gericht ontwerp dat een echt verschil maakt voor zowel gebruikers als zorgprofessionals’, aldus Susanne Lindholm, Global Product Manager voor LoFric Elle.
Tijdens de ontwikkeling van LoFric Elle, van ontwerp tot eindproduct, hebben wij samengewerkt met meer dan 100 gebruikers en zorgprofessionals voor het evalueren van zowel de functie als het ontwerp. Het projectteam bestond uit velen vrouwen. 'Als vrouw kun je jezelf nou eenmaal makkelijker verplaatsen in de situatie van een vrouwelijke gebruiker. We bespraken en evalueerde plashoudingen en het gebruik van de katheter vaak daadwerkelijk op een toilet’ zegt Susanne.

Ingezonden producten tot in detail geëvalueerd
De Red Dot Award: Product Design biedt een platform aan ontwerpers en fabrikanten over de hele wereld om hun producten in te zenden. Dit jaar werden er meer dan 6.500 producten uit 60 landen ingestuurd voor deze wedstrijd. De internationale jury bestond uit ervaren experts uit verschillende disciplines en komt al zo'n 65 jaar samen om de beste ontwerpen van het jaar te selecteren. De beoordeling is gebaseerd op twee belangrijke criteria: de juryleden testen alle inzendingen om zowel de esthetiek te beoordelen als de geselecteerde materialen, het vakmanschap en de oppervlaktestructuur, ergonomie en functionaliteit. Na dagen van intensief testen en evalueren neemt de jury een besluit en ontvangen alleen de meest innovatieve ontwerpen een award.


Lees meer over LoFric Elle

 

Onderwerp: Lofric Elle