Onze snelle maatregelen om de Covid-19-pandemie onder controle te krijgen

Written by Wellspect Nederland, 11-jun-2021

Voor de meesten van ons was 2020 een moeilijk jaar, maar voor sommigen van ons meer dan voor anderen. Omdat wij mensen ondersteunen die lijden aan urineretentie of chronische constipatie, zijn onze gebruikers voor hun dagelijkse leven afhankelijk van onze producten. Behalve de gevaren van de pandemie hebben zij ook andere problemen die zij elke dag, elk jaar moeten zien te overwinnen. Voor hen zijn onze producten essentieel voor een goede kwaliteit van leven. Ons doel is om elke dag een echt verschil te maken. Met behulp van onze producten kunnen onze gebruikers een vrijer, onafhankelijker leven leiden.

NL SoMe Blog 1-1

Wij zijn trots op het feit dat ondanks de pandemie en de uitdagingen die deze met zich meebracht, onze leveringen aan de verwachtingen konden voldoen en wij dus de gezondheid en het welzijn van onze gebruikers konden garanderen.

Op het moment dat de Covid-19-pandemie toesloeg, moesten wij nadenken hoe wij de gezondheid en veiligheid van onze werknemers en klanten konden beschermen, terwijl wij tegelijkertijd onze producten moesten blijven produceren en leveren die van vitaal belang waren voor mensen die ze ongeacht Covid-19 of andere factoren elke dag nodig hadden.

Met behulp van onze toegewijde medewerkers hebben we dit in zeer korte tijd kunnen waarmaken

Svenn Poulsen, Group Vice President van Wellspect


Wij hebben deze drie prioriteiten onmiddellijk in kaart gebracht. De eerste twee prioriteiten waren gericht op het kunnen blijven leveren van onze producten aan de gebruikers en het draaiende houden van onze productie. De derde prioriteit was het beschermen van onze medewerkers die betrokken waren bij de productie, kwaliteitscontrole, het onderhoud en andere kritieke ondersteunende functies om onze productie gaande te houden. Het aantal werknemers ter plaatse werd snel tot een minimum teruggebracht en degenen onder ons die hun werk thuis konden doen, werkten vanaf half maart 2020 vanuit huis.

Om de uitdagingen van de Covid-19-pandemie het hoofd te kunnen bieden, kwam het managementteam van Dentsply Sirona Corporate regelmatig bijeen om de veranderende situatie te volgen en een crisisinformatiecentrum op te zetten, met regelmatige communicatie met alle medewerkers over de voortgang en het bedrijfsbeleid. Dit omvatte een flexibel beleid voor het regelen van het werk en preventierichtlijnen voor een gezonde werkomgeving.

Bij alle vestingen van Wellspect hebben we de geplande activiteiten aangepast om te voldoen aan alle vereisten voor het welzijn van onze werknemers, zowel op locatie als op afstand. We verhoogden onze inspanningen en werkten met aangepaste lokale initiatieven, zoals inspirerende, motiverende en plezierige webinars. Om onze werknemers op allerlei manieren te ondersteunen zodat zij de uitdagingen van de pandemie het hoofd konden bieden, heeft het bedrijf verschillende welzijnsactiviteiten aangeboden en aangemoedigd, zoals training op het gebied van geestelijke gezondheid en ergonomische instructies voor degenen die thuis moesten werken.

De maatregelen werden volledig aanvaard door onze medewerkers en we waren collectief trots op deze gezamenlijke inspanning om onze productie te beschermen, aangezien we weten dat onze producten cruciaal zijn voor degenen die erop vertrouwen

Jimmy Pedersen, Vice President, Manufacturing & Supply Chain


Het is in alle geledingen van de samenleving moeilijk geweest. Bovenal is de pandemie een tragedie voor zeer veel mensen, inclusief onze eigen medewerkers. Wij zijn enorm dankbaar voor het begrip en de steun tussen onze collega's en onze teams.

Naast het feit dat wij onze activiteiten moesten aanpassen aan de uitdagingen die de pandemie met zich meebracht, zijn wij erg trots op het feit dat wij er ook in zijn geslaagd om een aantal belangrijke stappen te zetten in ons duurzaamheidswerk. Enkele van die stappen zijn onder meer de volgende:

• Wij hebben een nieuw vijfjarenplan opgesteld met de nadruk op duurzaamheid
• In Mölndal is een nieuw procedé voor het coaten van katheters geïntroduceerd, waardoor het energie- en waterverbruik konden worden verminderd en waarbij een milieuvriendelijker, 100% biogebaseerd oplosmiddel werd gebruikt
• Duurzaamheidstraining van onze area managers
• Een nieuwe oplossing is toegevoegd aan de productportfolio: Navina Fecale Incontinence Insert
• Een verkleining van de CO2-voetafdruk van LoFric Sense, dankzij een update van het verpakkingsmateriaal
• Een vermindering van het gevaarlijk afval met in totaal 10% en 41% minder katheterafval in de vestiging in Turkije
• Gevaarlijke chemicaliën zijn op beide productielocaties uitgefaseerd of verminderd

Meer informatie kunt u vinden in ons Duurzaamheidsrapport 2020