Werken aan duurzaamheid bij Wellspect

Written by Merel Zitter, 19-jan-2021

Find me on:

Maria Berntsson verruilde 10 jaar geleden haar baan in de olie-industrie voor een baan bij Wellspect. Vandaag de dag geeft zij met haar oplossingsgerichte manier van denken leiding aan onze milieu-, gezondheids- en veiligheidsafdelingen.

1246017-Maria Bernston blog post image working with sustainability-HC

‘Het werd mij duidelijk dat ik wilde werken aan iets dat duurzamer is voor de toekomst, iets dat een echt verschil maakt voor mensen. Dit was aanvankelijk mijn doel toen ik Chemische technologie ging studeren aan de Chalmers universiteit en daarom koos ik ervoor om bij Wellspect te gaan werken.’

Maria en haar team zijn binnen Wellspect verantwoordelijk voor milieuvraagstukken. Dagelijks ontwikkelt het team oplossingen en geeft het professioneel advies om ons te helpen een steeds duurzamere organisatie te worden. Ze analyseren risico's en beoordelen of een wijziging in een proces invloed heeft op het milieu, gezondheid of veiligheid.

Een voorbeeld van een lopend project dat Maria beheert, is het verder ontwikkelen van het duurzaamheidsmodel van het bedrijf en van een cross-functioneel programma. Dit programma wordt geïmplementeerd door middel van training en door de introductie van nieuwe processen.

Maria is extra trots op de levenscyclusanalyse van onze producten en hoe deze worden gebruikt als waardevolle informatie voor de ontwikkeling van nieuwe producten en voor onze gebruikers.

‘Wij streven ernaar om de levenscyclusanalyses begrijpelijk te maken voor iedereen binnen de organisatie. Iemand die werkt in de productie moet weten waarom wij bepaalde materialen kiezen en wat het effect van die keuzes is op onze ecologische voetafdruk. Ook streven wij ernaar om de algemene duurzaamheidsdoelen op te splitsen in meer specifieke, individueel gerichte doelen om zo verandering in ons dagelijks leven te stimuleren.’

Het is voor Maria een inspirerende uitdaging om te zorgen dat de hele organisatie de doelen en doelstellingen begrijpt van de eisen die wij stellen. Een uitdaging waar zij veel voldoening uit haalt.

#MakeARealDifference #WeAreWellspect #NowAndForTheFuture

Onderwerp: Duurzaamheid, Carrière