Wij geloven in rolstoelsport!

Written by Merel Zitter, 6-aug-2021

Find me on:

Sinds vorig jaar is Wellspect trotse sponsor van de International Wheelchair Basketball Federation (IWBF). Wij geloven dat parasport, en in het bijzonder de Paralympische Spelen, mensen met een beperking kan helpen om zich te focussen op wat zij kunnen, in plaats van op wat zij niet kunnen.


Dit sluit aan bij onze ambitie om een echt verschil te maken voor mensen die onze producten en diensten nodig hebben, door hen waardigheid en controle over hun eigen leven te bieden. Met behulp van
onze producten kunnen ze een vrijer en onafhankelijker leven leiden. Tevens onderstreept het onze inspanningen met betrekking tot VN Global Goal 10 over het verminderen van ongelijkheid. Met name de volgende punten:

10.2 Bevorderen van sociale, economische en politieke inclusie 
10.3 Zorgen voor gelijke rechten voor iedereen en discriminatie stoppen

1247018-Global goal 10 Blog post -HC

Toen de sponsoring van IWBF werd aangekondigd zei Sven Poulsen, Group Vice President, het volgende:

‘We hebben er alle vertrouwen in dat onze samenwerking met IWBF zal helpen om onze gezamenlijke visie om een ​​echt verschil te maken voor de samenleving uit te dragen. Het verminderen van ongelijkheden en het bieden van kansen aan degenen die onze producten nodig hebben, is een speerpunt voor ons. We begrijpen en respecteren de toewijding en passie die onze gebruikers nodig hebben om de obstakels waarmee zij dagelijks geconfronteerd worden te overwinnen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Er zijn zo veel mogelijkheden voor mensen met een beperking, mits zij de kans krijgen en vooroordelen verdwijnen’.

1247065-We believe in wheelchairs Blog post wihout text-HC

De Coronapandemie was een enorme teleurstelling voor alle atleten die keihard getraind hadden voor de Spelen in Tokio 2020. Gelukkig biedt 2021 nieuwe kansen, hetzij in een andere setting met minder interactie tussen de deelnemers, teams en landen. Nu de start van de Paralympische Spelen op 24 august nadert, zullen wij op onze Nieuws & Evenementen blog en social media kanalen de hoogtepunten delen onder de hashtag #RoadToTokyo. Na afloop van de Spelen van dit jaar zullen we verder vooruitkijken en ons richten op de volgende Spelen #RoadToParis2024. 

Onderwerp: arealdifference, WeAreWellspect, RoadToTokyo, Rolstoelbasketbal