Wat vindt de 10-jarige Alice van darmspoelen?

Written by Merel Zitter, 17-dec-2020

Find me on:

Alice Tillman is erg gedreven om haar ervaringen met darmspoelen te delen met lotgenoten. De gedachte dat andere kinderen vanwege hun darmproblemen pijnlijke procedures moeten doorstaan terwijl er een alternatieve procedure beschikbaar is, maakt haar boos. Ze hoopt dan ook dat darmspoelen voor alle kinderen die het nodig hebben mogelijk wordt zodat zij weer plezier in het leven krijgen.

1246348-Alice Tillman_Part_1_ Sitting Alice-HC

Alice Tillman is een vrolijk meisje van 10 jaar en houdt van dansen, zwemmen en paardrijden. Ze wordt steeds onafhankelijker en zelfverzekerder. Anna en Peter, haar ouders, zijn dolblij dat ze weer dagjes weg en uitjes kunnen plannen met het gezin, want dat was voorheen wel anders. Alice is namelijk geboren met spijsverteringscomplicaties die haar darmfunctie verstoorden. Deze diagnose zorgde ervoor dat haar ouders haar darmen moesten legen met een klysma. Dit deed erg veel pijn, maar gelukkig kreeg Alice de kans om te gaan darmspoelen, wat het gezin hun leven heeft teruggegeven.

We hebben aan AIice gevraagd wat zij van darmspoelen vindt:

1246352-Alice Tillman_Part_3_Alice in fancy dress-HC

‘Ik kan me niet herinneren hoe oud ik was toen ik met darmspoelen begon, maar ik weet nog wel hoe goed het voelde in vergelijking met het klysma dat ik had. Ik voel me nu goed.

Ik kan bijna alles zelf doen, maar papa en mama zijn altijd bij me.

Darmspoelen doe ik ‘s avonds, meestal 5 dagen per week. Ik ben daar erg  blij om, want voorheen moest ik het elke dag doen.

Nu kan ik weer dansen en paardrijden, waar ik vroeger geen tijd voor had, en ik doe van alles met mijn vrienden. Ik hou van dansen, paardrijden, bij mijn vrienden zijn en samen films kijken.

Darmspoelen kan soms lastig zijn, maar meestal gaat het goed. Nu ik ouder word, kan ik bijna alles zelf doen en dat is veel beter. In tegenstelling tot de krampen die ik kreeg van het klysma, doet dit geen pijn aan mijn maag'.

Ik vind het niet eng en het is niet gevaarlijk :)

Het allerbelangrijkste voor Alice is dat het geen pijn meer doet en dat ze weer tijd heeft om leuke dingen te doen.
Anna Tillman, de moeder van Alice.

 

1246353-Alice Tillman_Part_3_Alice in dance costume-HC

 

73083-NL-1801 Navina for children parental guide_LR

 

Wij hebben informatie verzameld van zorgverleners, wetenschappelijke experts, ouders en gebruikers. Wij hopen uw kennis en motivatie te vergroten om samen met uw kind met darmspoelen te beginnen.

Download 'Gids voor ouders: uw kind en darmspoelen'

Lees meer artikelen over kinderen en darmspoelen

Alice is een gebruiker van Navina™.

De familie van Alice heeft een vergoeding ontvangen van Wellspect voor het delen van hun verhaal.

Onderwerp: darmmanagement, darmproblemen, Kinderen en darmspoelen