Hoe dit gezin hun leven terug kreeg dankzij darmspoelen –  deel 2

Written by Merel Zitter, 3-dec-2020

Find me on:

Toen ze hun hele leven hadden ingericht op het klysmaschema, ontdekten Alice en haar familie de voordelen van darmspoelen. Zou Alice eindelijk zonder pijn naar het toilet kunnen?

1246350-Alice Tillman_Part_2_Alice and Mamma-HC

Het deed helemaal geen pijn.

Alice had twee dagen nodig om aan het darmspoelen te wennen*

Uiteindelijk had Alice nog maar weinig ondersteuning nodig van haar ouders.

Alice spoelt nu één keer per dag en dat geeft haar de vrijheid om leuke dingen te doen. Ze geniet ervan om te kunnen dansen en paardrijden zonder een luier te hoeven dragen. Na een moeilijke en uitputtende periode, kan het gezin nu naar de toekomst kijken terwijl ze geniet van iedere dag.

Interactie tussen blaas en darm

Als de darmen niet geleegd kunnen worden, oefent dat druk uit op de nieren en de blaas, wat leidt tot het onvolledig legen van de blaas en dat kan vervolgens leiden tot urineweginfecties en een verminderde functie van de nieren. Er bestaat een wisselwerking tussen de blaas en de darm en het ondersteunen van de afzonderlijke functies zorgt ervoor dat zij effectief werken. Alice heeft nierproblemen gehad en door regelmatige darmlediging door middel van darmspoelen, ondersteunt zij het functioneren van haar nieren, wat op zich het effectief functioneren van de blaas weer ondersteunt.

Het gebruik van een elektronisch apparaat

Door een digitaal apparaat voor darmspoelen te gebruiken, kunnen de ouders van Alice steeds dezelfde optimale instellingen gebruiken voor de hoeveelheid water en de snelheid waarmee het water de darm binnenloopt. De gegevens kunnen rechtstreeks naar hun zorgverlener worden gestuurd, maar de behandelmethode is zo effectief dat ze nog nooit contact hoefden op te nemen met hun verpleegkundige via dit kanaal.

Hoe ga je om met speel- of slaappartijtjes en het informeren van andere ouders?

Alice ziet eruit als elk ander gezond meisje van 10 jaar en haar ouders hebben gemerkt dat anderen daardoor vaak moeilijk begrijpen waarom zij moet darmspoelen. Omdat ze nog jong is en ze het darmspoelen eenmaal per dag thuis kan doen, vinden haar ouders het niet nodig om anderen erover in te lichten. Nu Alice nog maar minimale ondersteuning nodig heeft en uiteindelijk helemaal geen hulp meer nodig zal hebben, kan zij zonder problemen of belemmeringen genieten van speelafspraakjes met haar vrienden en logeerpartijtjes bij haar grootouders. Desalniettemin schamen Alice en haar ouders zich niet voor het darmspoelen en praten zij er graag over als ernaar gevraagd wordt.

1246351-Alice Tillman_Part_2_Alice activities-HCAlice is een gebruiker van Navina™.

Hoe denkt Alice over darmspoelen?

Voor Alice zijn dit redenen genoeg om haar kennis over darmspoelen vol passie te delen met anderen. De gedachte dat andere kinderen pijnlijke procedures moeten doorstaan ​​als er een alternatief is, maakt haar boos. Ze hoopt dat alle kinderen die het nodig hebben, kunnen darmspoelen en kunnen genieten van het leven zoals zij dat nu kan.

73083-NL-1801 Navina for children parental guide_LR

Wij hebben informatie verzameld van zorgverleners, wetenschappelijke experts, ouders en gebruikers. Wij hopen uw kennis en motivatie te vergroten om samen met uw kind met darmspoelen te beginnen.

Download 'Gids voor ouders: uw kind en darmspoelen'

Lees meer artikelen over kinderen en darmspoelen

*Het kan tot 12 weken duren voordat de optimale darmspoelroutine is gevonden en een bevredigend resultaat voor u oplevert. Als de opstartperiode voorbij is en u een routine heeft gevonden die voor u werkt, kan om de dag darmspoelen voldoende zijn, maar dit is zeer persoonlijk. https://www.wellspect.nl/darmklachten/wat-is-darmspoelen

De familie van Alice heeft een vergoeding ontvangen van Wellspect voor het delen van hun verhaal.

Onderwerp: darmmanagement, darmproblemen, Kinderen en darmspoelen