Wellspect blikt terug op 2020

Written by Merel Zitter, 23-dec-2020

Find me on:

Voor de hele wereld was 2020 een bijzonder jaar. Een jaar waarin alles anders was en waarin mensen, bedrijven en de zorg voor grote uitdagingen kwamen te staan. Wij zijn er trots op dat wij de mensen die onze producten nodig hebben, hiervan konden blijven voorzien in ongewone omstandigheden. We hebben ons ingezet om op diverse manieren een echt verschil te maken. Nu we 2020 bijna achter ons laten en uitkijken naar een nieuw jaar, blikken we hier in vogelvlucht op terug.

snowball-in-hand

Ondersteuning ziekenhuizen Zweden

Aan het begin van het jaar, toen COVID-19 voor ons allemaal werkelijkheid werd en desinfectiemiddelen een schaars goed werden in de ziekenhuizen, is een deel van onze productie op ons hoofdkantoor in Zweden omgezet naar de productie van desinfectiemiddelen om daarmee de ziekenhuizen in de regio Västra Götaland in Zweden te ondersteunen. Ook heeft het hoofdkantoor direct maatregelen getroffen om de leveringen van Wellspect veilig te stellen en er zeker van te zijn dat iedereen die onze producten nodig heeft deze kon blijven gebruiken.

Online gebruiksinstructies en productinformatie

Toen ziekenhuispersoneel de reguliere zorg steeds vaker opzij moest zetten om te helpen bij de strijd tegen COVID-19, konden patiënten niet langer terecht voor ondersteuning of instructies bij zelfkatheteriseren of darmspoelen. Op dat moment hebben wij een scala aan social media kanalen geïntroduceerd, waaronder een Youtube-kanaal. Op deze manier hebben wij onze gebruiksinstructies eenvoudig bereikbaar gemaakt voor (nieuwe) gebruikers en zo zijn ze gemakkelijk mee te nemen naar het toilet voor het uitoefenen van de therapie. Door het inzetten van QR-codes maakten we de instructies en productinformatie nog makkelijker vindbaar. Komend jaar zullen we dit verder uitbreiden.

Werken aan duurzaamheid

Wellspect werkt al langere tijd aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk als bedrijf. Ook het afgelopen jaar is hier veel aandacht aan besteed en hebben wij als onderdeel van ons duurzaamheidsproject het coatingsproces voor LoFric katheters aangepast. Hierdoor is dit een groener proces geworden, waarbij minder water, minder energie en minder chemicaliën gebruikt worden. Dit jaar introduceerden wij onze vrouwenkatheter, LoFric Elle, die al gemaakt wordt volgens het nieuwe coatingsproces. Dit is niet de enige stap die wij nemen en volgend jaar nemen we u graag mee op onze reis naar verantwoord ondernemen.

Wellspect geeft terug

Ook door iets voor een ander te doen proberen wij een verschil te maken. Zo ondersteunden wij dit jaar opnieuw onze ambassadeur en tophandbiker Mischa Hielkema. Ondanks veel afgelaste activiteiten heeft Mischa toch een aantal mooie resultaten behaald.
Sinds enkele jaren organiseren wij daarnaast verschillende outdoor activiteiten voor patiënten, zoals onze Outdoor Challenges en de Wellspect Amstel Gold Handbike Xperience. Deze activiteiten konden dit jaar helaas niet doorgaan, maar wij hopen dat we volgend jaar weer een aantal van deze bijzondere dagen mogen verzorgen. We blijven positief en hebben voor 2021 al de nodige activiteiten ingepland. Begin volgend jaar zullen wij hierover meer informatie delen via onze social media kanalen.

Wij sluiten dit bijzondere jaar graag af door iederen die op onze producten en diensten vertrouwd heeft te bedanken. Namens het hele Wellspect team wensen wij u prettige feestdagen en een gezond nieuwjaar!

Bezoek ons Youtube-kanaal

Contacteer ons

Onderwerp: WeAreWellspect